Matei

Mi-este puțin mai greu să scriu despre Matei pentru că-l cunosc de prin noiembrie 2013, atunci când cumva, nu mai știu cum, a intrat în legătură cu mine și a început să facă livrări pe bicicletă la Tribul.

Ce ciudat, m-aș fi așteptat să-mi fie ușor să scriu despre el tocmai pentru că-l cunosc, dar se pare că dimpotrivă…

Matei Marius, dar între prieteni și cunoscuți “Matincă”, este genul de om care ar ajuta o băbuță să treacă strada chiar dacă ar avea în cârcă cea mai urgentă livrare din Bucureștiul nostru.

Nu mă înțelegeți greșit, în peste un an de lucrat cu Matincă nu l-am văzut vreodată să ia munca altfel decât în serios, dar dacă ar putea să facă o faptă bună ce l-ar întrerupe pentru 10 minute din treabă, s-ar da peste cap și ar face fapta bună și și-ar termina și treaba în timp record.

Matei

Matei

Este golan, crescut în cartier, dar este genul de golan “frate mai mare”. Și asta, probabil, l-a responsabilizat de-a lungul anilor.

Dă-i să facă treabă și o să facă treabă.

Dă-i să facă ceva imposibil și el îl va face posibil.

Îi firav, slăbuț și puțin mai scund decât o bicicletă ce stă “în picioare”.

Îi îndrăgostit de bike polo, sprinten ca naiba și 110% dedicat.

Matei

Matei

Nu-i genul de om pe care-l vezi nervos. Dar este genul de om care dă mereu tot ce are și, atunci când nu mai are, se enervează și mai găsește mereu o soluție. Aș zice că-s nervi productivi.

Nu de mult i-am zis că-i prea nervos și că-i recomand să se controleze. Eram într-un meci de bike polo. Și-a cerut repede scuze, zicând că uneori se enervează când nu mai are suflu, când nu mai are ce să dea, după ce aleargă tot terenul du-te-vino.

Nu cunosc mulți oameni care dau tot ce au. Matincă-i unul dintre acei oameni care mereu dau tot ce au. Și asta admir la el.

Matei

Matei

Am vrut să-l scot la o cafea ca să scriu acest text, să-i mai pun o întrebare, poate două. Dar ce sens are, mi-a zis el, ne cunoaștem deja de atâta timp și ne auzim și vedem aproape zilnic.

Pe Matei îl vei vedea pe străzile Bucureștiului călărindu-și bicicleta sau pe terenul de bike polo dând 110% din tot ce poate da o ființă umană pasionată de ceea ce face.